Lädervårdsprodukter till soffor, bilklädslar och jackor.

Lädervårdsprodukter till soffor, bilklädslar och jackor mm.

 

Skinn och läder måste underhållas för att hålla längre. Utan tillförsel av Skinnkräm kan skinnet torka ut och spricka efter förhållandevis kort tid. Färgen håller sig också längre fin om man tillför skinnet en kräm med färgpigment. Skinn och läder bör tvättas någon gång per år. Dammsug ofta så att sandkorn och damm inte ligger kvar och sliter på skinn och tråd.
Tvättar skinnet med Skinnrengöring. GNID INTE!!! Därefter kan man använda Skinnkräm med eller utan färg.
Använd en trasa, låt torka och polera med en ren trasa efteråt. Skinnkräm med färg återger glans och färg på ett helt färglöst och slitet skinn. Skinnkräm finns i många olika färger. Detta bör göras 1-4 gånger per år.

Dessa produkter kan användas på såväl möbelskinn, bilklädslar i skinn och skinnkläder av nappa kvalitet. Dock inte till mocka.

För möbler med semianelin eller ytfärgat skinn som är slitet, eller som man önskar färga om, finns en vattenbaserad färg som heter Skinnfärg.

1. Tvätta skinnet med vatten blandat med Salmiak eller tolvprocentig ammoniaklösning. Salmiak eller ammoniak hittar du i färgaffärer.

2. Ruska sedan färgflaskan i 3 minuter. Måla sedan ett tunt lager. Troligtvis behövs flera strykningar, beroende på om du ska måla om skinnet i ny färg eller förbättra den gamla färgen.

3. Låt färgen torka i ca 2 timmar mellan strykningarna.

Fettborttagningsspray kan användas på skinn som har blivit mörkare på grund av fett från hår och händer. Spraya på och låt torka i 24 timmar. Sprayen övergår då i pulverform och kan borstas bort. Behanlingen upprepas tills skinnet återfår sin ursprungliga färg.
Behandla sedan med Skinnkräm eftersom sprayen torkar ur skinnet.

Skinnspackel små sprickor och hål kan spacklas och överlackas med Skinnfärg. Rengör skadestället med sprit eller förtunnare och slipa lite för att få spacklet att festa bättre. Förstärk området om det är möjligt. Limma en skinnbit eller lite bomullstyg under sprickan eller hålet. Lägg på tunna lager med spackel och blås torrt med en fön. Bygg upp skadestället till rätt höjd och slipa sedan med våtslippapper. Lackera sedan med tunna lager Skinnfärgoch blås torrt med fön mellan strykningarna.

Lycka till!

Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

Sätt fallande sortering
 1. SKINNFÄRG 150 ml
  SKINNFÄRG 150 ml
  Från 195,00 kr 156,00 kr
 2. SKINNKRÄM 150 ml
  SKINNKRÄM 150 ml
  Från 190,00 kr 152,00 kr
 3. SUEDE DYE 118 ml
  SUEDE DYE 118 ml
  Från 120,00 kr 96,00 kr
per sida